Computer in elkaar zetten doe je zo

Een PC staat voor een Personal Computer en is voor een lange tijd de standaard geweest. Elk huishouden had één op een gegeven moment toen ze splinternieuw waren. Totdat de laptop om de hoek kwam kijken en sindsdien heeft niet iedereen een PC meer maar wel op z’n minst een laptop. Een laptop is namelijk erg vriendelijk om op locatie te werk gaan. Even vlug in de trein kijken naar je verslag en de laatste aanpassingen doen. Een laptop maakt reizen en werken mogelijk. Dit heeft zowel voor- als nadelen. In dit artikel een kort bericht over computers. 

Welke lifestyle ondersteunt een PC

Een PC is handig voor degenen die al enigszins toegewijd zijn aan een permanente vestiging. Zodra je een PC in elkaar gezet hebt, dan heb je geen behoefte meer om deze PC te vervoeren van A naar B. Het is niet onmogelijk om een PC te vervoeren, maar hoogstwaarschijnlijk moet je deze demonteren en monteren voor veilig vervoer. Degenen die gevestigd zijn, hebben de lifestyle van werken en eventueel getrouwd, misschien met kinderen. Voor deze mensen met een vast woonadres is het hebben van een PC ideaal.

Het proces

Een computer in elkaar zetten doe je zo in een beknopte versie:

 1. Onderzoek de trends.
 2. Kies de onderdelen voor jouw PC
 3. Aankoop en levering
 4. Plaats de processor
 5. Installeer het geheugen
 6. Installeer de processorkoeler
 7. Plaats het moederbord in de kast
 8. Aansluiten CPU-stroomkabel
 9. Monteer de processorkoeler
 10. Bevestig de casefans
 11. Sluit de front panel connectors aan
 12. Pauzeer
 13. Monteer voeding
 14. Installeer SSD’s en harde schijven
 15. Plaats de videokaart
 16. Kabels organiseren
 17. Laatste connectoren aansluiten
 18. Opstarten en besturingssysteem installeren

Een expert schiet je te hulp

Er zijn talloze experts die je advies kunnen geven over PC’s. De wereld van computer hardware en software is een globale markt en is gigantisch groot. Nationaal gezien zijn er veel maatschappijen die je te hulp kunnen schieten. Denk hierbij aan bedrijven zoals Mediamarkt en Coolblue. Zij zullen je vertellen welke modellen van de componenten meest recent zijn, welke voordelig en gunstig zijn, en meer. Het hebben van een PC brengt wel een financieel risico met zich mee die velen missen. Het is namelijk zo dat de fabrikanten van de verschillende onderdelen in een PC continu aan het door blijven ontwikkelen. Hier zit een grote marktwerking in en door concurrentie worden er steeds nieuwe producten op de markt gebracht. Voordat je het weet en in sommige gevallen voordat je je eigen PC in elkaar gezet hebt, zijn er nieuwe, betere modellen beschikbaar. Dit laatste is meer van toepassing op mensen die een PC willen gebruiken voor het spelen van videospellen.