Dit zijn de nieuwste trends in industriële automatisering

De industriële automatisering staat niet stil. Steeds meer bedrijven maken gebruik van robotisering, kunstmatige intelligentie en machine learning om hun processen te verbeteren. In de toekomst zal hier nog meer gebruik van gemaakt worden. In dit artikel lees je wat de nieuwste trends zijn in industriële automatisering. 

Robotisering kan de industriële automatisering veranderen 

Robotisering wordt bij bijna alle bedrijven al gebruikt om processen te automatiseren. Aan het gebruiken van robots zitten verschillende voordelen. Ze kunnen 24/7 werken en hebben geen rusttijd nodig. Hierdoor kun je de productiecapaciteit verhogen. Daarnaast kan het over de jaren heen de kosten verlagen.

In de komende jaren wordt er nog meer ingezet op robotisering. Door de vergrijzing in Nederland moet er steeds meer werk door robots gedaan worden. Veldkamp technische service is een bedrijf dat bezig is met robotisering.

Kunstmatige intelligentie kan het productieproces verbeteren 

Kunstmatige intelligentie kan op basis van grote hoeveelheden data het automatiseringsproces in de industrie versnellen. Kunstmatige intelligentie kan helpen om een betere planning te maken, het kan zorgen voor minder fouten en machines kunnen veiliger worden.

Machine learning heeft de toekomst

Machine learning wordt in de toekomst een stuk belangrijker om de industriële automatisering te versnellen. Algoritmen zijn het belangrijkst wanneer we het hebben over machine learning. Deze kunnen door geavanceerde technologie patronen herkennen. Wanneer het patroon afwijkt, is er wat mis.

Wanneer de computer dit direct doorgeeft, zorgt dit voor een veilige situatie. Ook de kwaliteit van de producten zal omhoog gaan.

Cyber security wordt steeds belangrijker  

In de komende jaren zal ook cyber security een belangrijke rol gaan spelen om de industriële automatisering veilig te houden. Steeds meer systemen zijn verbonden met elkaar via het internet. Hierdoor zijn veel bedrijven kwetsbaar voor cyberaanvallen. DIt kan zorgen dat de hele productie stil komt te liggen, je kan veel data verliezen, het kan zelfs zorgen voor veel fysieke schade.

Bedrijven die zich nu focussen op cyber security hebben in de toekomst een voorsprong.

FAQ

Gaan er banen verdwijnen door industriële automatisering?

In de komende jaren gaan er banen verdwijnen door de industriële automatisering. Ook worden er veel nieuwe banen gecreëerd doordat er meer vraag is naar mensen. In de toekomst zal er meer vraag zijn naar data-analisten, softwareontwikkelaars en machinebouwers.