Hoe begin je met het bouwen van een website?

Het maken van een website of online winkel is niet eenvoudig. Je loopt voorop in verschillende kennisgebieden:

• technisch

• visueel

• teksten

Er zijn maar weinig mensen die van nature goed zijn in alle drie de disciplines. Je kunt het je waarschijnlijk voorstellen. Deze drie kennisgebieden verdienen evenveel aandacht bij het bouwen van een website/webwinkel. De techniek moet feilloos werken, het moet er mooi en logisch uitzien en de tekst moet pakkend zijn om de aandacht te trekken en potentiële klanten de juiste keuze te laten maken.

Dit maakt het lastig om een ​​goede aanpak te realiseren. Onderschat deze factor niet, want het is gebleken dat veel ervaren en startende online ondernemers op dit moment fouten maken. Het kan ook erg duur zijn, zowel qua geld als qua tijd en frustratie. Dit moet je ten koste van alles vermijden!

Je kunt de website/webshop op vele platformen bouwen. De term is CMS, ofwel Content Management Systeem. Er zijn drie opties:

• Low-code CMS voor doe-het-zelvers

• Open-source contentmanagementsysteem

• Aangepast Content Management Systeem

Kies een webontwikkelaar

Voor een low-code CMS is geen webdeveloper nodig. Je kan het zelf doen. Open source en maatwerk zijn verschillende dingen, en je hebt echt hulp nodig.

Webontwikkelaars zijn er in alle “kleuren en maten”. Toch hebben ze één ding gemeen: ze kunnen zich allebei goed vermarkten op internet. Ze hebben een mooie website en een goed verhaal. Er zijn veel goede instellingen, maar er zijn ook enkele rotte appels. Dit is tenslotte een vrije markt.

Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om een ​​grondig selectieproces te doorlopen en er volledig op voorbereid te zijn. Veel (startende) ondernemers zitten immers al op het verkeerde spoor en de kosten van verhuizen zijn hoog. Je moet een nieuwe website/webshop maken en ook alle tekst, afbeeldingen, links en instellingen overzetten. Het is een zware klus. Daarom kun je het beste nu de juiste keuze maken en daar de tijd voor nemen.

Kijk voor meer tips over het gebruik van marketingsoftware op marketingtools-vergelijken.nl.